Carta de Jordi Cuixart per la Fira Literal

Tan lluny, o tan a prop, com al desembre, l’incombustible David Fernàndez posava veu a una felicitació sincera per una edició d’hivern excepcional. Mig any més tard, amb la primavera torna la Literal; i amb la fira, la lluita continua per desfer normalitats.

Perquè mentre creix la vacunació (al nord, és ciar), creix també la desigualtat i la despesa militar, l’extrema dreta apuntala els valors totalitaris, l’exercit es desplega al Tarajal i la paraula continua empresonada. Com l’Arcadi seguim emprenyats, i és precisament per això que seguim també esperançats. Anar a l’arrel és pràcticament una qüestió de subsistència.

“Reguem-la amb pluja i sol, defensem-la amb les dents, perquè hi arreli l’arbre de l’alliberament”, diu la imprescindible Maria-Mercè Marçal, que mai deixarem de reivindicar. Gracies dones per regar una cultura compromesa, transgressora i desacomplexada, que només és si és compartida i ens estimula a repensar-ho tot.

L’art es protegeix creant i les llibertats es defensen exercint-les; escriure-us des de la presó també és una bona manera de ser a la Literal. I convençut que més d’hora que tard ens retrobarem a Fuster amb Kolontái per obrir un llibre, que vol dir brindar per la vida, us envio una abraçada plena de lluita i llibertat.

Jordi Cuixart
President d’Òmnium Cultural

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en whatsapp
Compartició en telegram

Mapa de la Fira Literal 2020

La Fira Literal apostem per una cultura crítica, alliberadora, participativa i transformadora.
veure mapa

Busques alguna editorial?

T'ajudem a trobar la teva!
veure editorials

Vols posar un anunci al web?

Envia’ns un correu a promo@literalbcn.cat
Contacte
LLIBRES DESTACATS

Fem servir cookies. Si continues navegant pel web, entenem que hi estàs d’acord.