LA CIUTAT DELS LLIBRES

El mapa dels espais de la Fira

Recinte de la Fabra i Coats

Antic conjunt fabril Fabra i Coats, que ocupava dues illes grans del barri de Sant Andreu de Palomar.

Què hi trobaràs?

MERCAT DEL LLIBRE

El recinte de la Fabra i Coats es convertirà en la ciutat dels llibres radicals. Les idees radicals aniran acompanyades d’alguns dels seus millors recipients, els llibres, i de les persones i els col·lectius que estan darrere d’aquesta explosió d’idees. El contacte entre lectors i editors, que sense intermediaris podrAn parlar cara a cara i abordar dubtes, recollir opinions i conèixer les persones que treballen darrere de cada projecte editorial serà una de les millors experiències de les que es podran gaudir a la Fira Literal.

FESTIVAL LITERARI

Grans converses que abordaran els temes més candents del moment amb la participació de les autores i autors més destacats en les diferents matèries. Llibres en diàleg a través de la conversa entre els seus autors. Debats entre els protagonistes dels conflictes socials i de les millors analistes nacionals i internacionals. Converses sobre economia social i solidària. Presentacions de llibres en format d’entrevista on la comunitat de Literal es trobarà amb els autors i autores de les diferents editorials participants.

ESPAI DE LECTURA

Zona on gaudir d’una estona de lectura on el públic, a més, es podrà endur llibres en préstec. Biblioteques de Barcelona coordinarà l’Espai de Lectura, on es trobarà una mostra dels llibres que formen part de les col·leccions de la Biblioteca Ignasi Iglésias - Can Fabra, especialitzada en còmic, i de la Biblioteca Trinitat Vella - J. Barbero, especialitzada en moviment socials.

ESCENARI ARTÍSTIC

La fira Literal vol ser diferent. No estarà acompanyada del xivarri de fons que omple els pavellons firals. Poesia, música i contacontes es combinaran sobre l’escenari per convidar al públic assistent a descobrir autors, històries i músics de l’ambient cultural de la ciutat i d’arreu dels Països Catalans.

MENJAR I BEURE COOPERATIUS

Les millors causes sempre han d’anar acompanyades d’allò que ens permet continuar aguantant, el menjar i el beure. A través seu degustarem experiències cooperatives, artesanes i d’ajuda solidària, que ens permetran no defallir en les lectures, els debats i les converses de tot el dia.

ESPAI DE JOC

En col·laboració amb el programa Patis Oberts de l’Ajuntament de Barcelona, s’obre el pati de l’escola Can Fabra perquè els infants puguin jugar acompanyats d’adults i guiats pels monitors del programa. Així es fa possible l’ús del pati com a espai inclusiu de joc i interrelació comunitària.

ESPAIS

FIRA LITERAL 2024

La Fira 2023

Literal, la fira d’idees i llibres radicals, celebrarà la seva 9a edició els dies 20 i 21 de maig de 2023 al recinte de la Fabra i Coats, a Barcelona. Aquesta edició espera comptar amb un centenar d’editorials al mercat del llibre i una cinquantena de converses, debats, presentacions, poesia i contacontes, entre altres activitats. En paral·lel, es comptarà amb un mercat del llibre i una programació virtual.

Literal vol reivindicar la memòria d’homes i dones vinculades políticament a les idees que van contribuir a forjar els fonaments d’aquest festival literari. És per això que, des fa dos anys, els carrers del recinte de la Fabra i Coats s’han rebatejat amb noms vinculats al pensament crític i les idees radicals: Avinguda Montserrat Roig, Plaça Manuel Vázquez Montalbán, Plaça Maria-Mercè Marçal, Carrer Joan Fuster i Rambla Aleksándra Kolontái.