LA CIUTAT DELS LLIBRES

El mapa dels espais de la Fira

Recinte de la Fabra i Coats

Antic conjunt fabril Fabra i Coats, que ocupava dues illes grans del barri de Sant Andreu del Palomar.

Què hi trobaràs?

MERCAT DEL LLIBRE

El recinte de la Fabra i Coats es convertirà en la ciutat dels llibres radicals. Les idees radicals aniran acompanyades d’alguns dels seus millors recipients, els llibres, i de les persones i els col·lectius que estan darrere d’aquesta explosió d’idees. El contacte entre lectors i editors, que sense intermediaris podrAn parlar cara a cara i abordar dubtes, recollir opinions i conèixer les persones que treballen darrere de cada projecte editorial serà una de les millors experiències de les que es podran gaudir a la Fira Literal.

FESTIVAL LITERARI

Grans converses que abordaran els temes més candents del moment amb la participació de les autores i autors més destacats en les diferents matèries. Llibres en diàleg a través de la conversa entre els seus autors. Debats entre els protagonistes dels conflictes socials i de les millors analistes nacionals i internacionals. Converses sobre economia social i solidària. Presentacions de llibres en format d’entrevista on la comunitat de Literal es trobarà amb els autors i autores de les diferents editorials participants.

ESPAI DE LECTURA

Zona on gaudir d’una estona de lectura on el públic, a més, es podrà endur llibres en préstec. Biblioteques de Barcelona coordinarà l’Espai de Lectura, on es trobarà una mostra dels llibres que formen part de les col·leccions de la Biblioteca Ignasi Iglésias - Can Fabra, especialitzada en còmic, i de la Biblioteca Trinitat Vella - J. Barbero, especialitzada en moviment socials.

ESCENARI ARTÍSTIC

La fira Literal vol ser diferent. No estarà acompanyada del xivarri de fons que omple els pavellons firals. Poesia, música i contacontes es combinaran sobre l’escenari per convidar al públic assistent a descobrir autors, històries i músics de l’ambient cultural de la ciutat i d’arreu dels Països Catalans.

MENJAR I BEURE COOPERATIUS

Les millors causes sempre han d’anar acompanyades d’allò que ens permet continuar aguantant, el menjar i el beure. A través seu degustarem experiències cooperatives, artesanes i d’ajuda solidària, que ens permetran no defallir en les lectures, els debats i les converses de tot el dia.

ESPAI DE CANGURATGE

Literal habilitarà un espai de canguratge per a infants a partir de 3 anys, que estarà actiu durant els dies de la fira. Aquelles famílies que ho desitgin podran deixar el seu fill o filla en un espai segur de joc i amb monitores acreditades mentre passegin per la fira realitzant les seves compres.

La Fira 2023

La Fira 2023

Literal, la fira d’idees i llibres radicals, celebrarà la seva 9a edició els dies 20 i 21 de maig de 2023 al recinte de la Fabra i Coats, a Barcelona. Aquesta edició espera comptar amb un centenar d’editorials al mercat del llibre i una cinquantena de converses, debats, presentacions, poesia i contacontes, entre altres activitats. En paral·lel, es comptarà amb un mercat del llibre i una programació virtual.

Literal vol reivindicar la memòria d’homes i dones vinculades políticament a les idees que van contribuir a forjar els fonaments d’aquest festival literari. És per això que, des fa dos anys, els carrers del recinte de la Fabra i Coats s’han rebatejat amb noms vinculats al pensament crític i les idees radicals: Avinguda Montserrat Roig, Plaça Manuel Vázquez Montalbán, Plaça Maria-Mercè Marçal, Carrer Joan Fuster i Rambla Aleksándra Kolontái.

Últims productes literal​