Leila Khaled torna a la Literal

Davant la injustícia i els atacs contra el poble palestí, els organitzadors i organitzadores del Festival Literal, ni podem ni volem quedar quiets i en silenci.

LA SITUACIÓ A PALESTINA AVUI DIA

Leila Khaled, activista i política palestina, conversa amb Jordina Arnau, periodista.
Divendres 21 de maig a les 19h

La conversa es podrà seguir online a través del web de Literal www.literalbcn.cat i serà amb traducció simultània al català.

Leila Khaled
“Jo sabia que hi havia de jugar un paper: em vaig adonar que la meva missió històrica era com la d’un guerrer en la inevitable batalla entre opressors i oprimits, explotadors i explotats. Vaig decidir convertir-me en una revolucionària per poder alliberar el meu poble i a mi mateixa.”

Leila Khaled és nascuda a Haifa (Palestina) l’any 1944, juntament amb la seva família es veu obligada a abandonar Palestina l’any 1948 (any de creació de l’Estat d’Israel) i s’estableix als camps de refugiats del Líban. Als 15 anys s’uneix a la Fundació del Moviment Nacionalista Àrab, precursor del Front Popular per l’Alliberament de Palestina (organització política laica i d’esquerres palestina).

El 1969 i el 1970 va protagonitzar el segrest de dos avions per tal de cridar l’atenció internacional de l’ocupació militar que patia Palestina. El primer resultà tot un èxit, i el segon, degut a la intervenció de les autoritats israelianes, acabà amb la mort del seu company i ella fou detinguda a Londres. Posteriorment fou alliberada a través d’un intercanvi de presoners, i des d’aleshores viu a l’exili. Actualment segueix participant de la lluita del poble palestí a través de les organitzacions Front Popular per l’Alliberament de Palestina, el Consell Nacional Palestí i la Unió General de Dones Palestines.

Podeu recuperar la conferència de Leila Khaled i David Segarra a la Literal 2017

Discurs inaugural Literal 2023
  • Fira Literal
Bon dia a totes i a tots. I gràcies per acompanyar-nos un any més -i ja en van 9- a Literal, la fira d’idees i llibres radicals.  Us convid…