IMG 0562
Reprodueix vídeo

REVOLUCIÓ SIGNIFICA VIDA. Amb Leila Khaled / Fira Literal 2017

Leila Khaled / Fira Literal 2017

Amb David Segarra

Leila Khaled: «Revolució significa vida»
Jo sabia que hi havia de jugar un paper: em vaig adonar que la meva missió històrica era com la d’un guerrer en la inevitable batalla entre opressors i oprimits, explotadors i explotats. Vaig decidir convertir-me en una revolucionària per poder alliberar el meu poble i a mi mateixa.

Leila Khaled és nascuda a Haifa (Palestina) l’any 1944, juntament amb la seva família es veu obligada a abandonar Palestina l’any 1948 (any de creació de l’Estat d’Israel) i s’estableix als camps de refugiats del Líban. Als 15 anys s’uneix a la Fundació del Moviment Nacionalista Àrab, precursor del Front Popular per l’Alliberament de Palestina (organització política laica i d’esquerres palestina).

El 1969 i el 1970 va protagonitzar el segrest de dos avions per tal de cridar l’aten-ció internacional de l’ocupació militar que patia Palestina. El primer resultà tot un èxit, i el segon, degut a la intervenció de les autoritats israelianes, acabà amb la mort del seu company i ella fou detinguda a Londres. Posteriorment fou alliberada a través d’un intercanvi de presoners, i des d’aleshores viu a l’exili. Actualment segueix participant de la lluita del poble palestí a través de les organitzacions Front Popular per l’Alliberament de Palestina, el Consell Nacional Palestí i la Unió General de Dones Palestines.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram

Fem servir cookies. Si continues navegant pel web, entenem que hi estàs d’acord.