Tanca amb un gran èxit la 7a edició de Literal, festival d’idees i llibres radicals

Aquest cap de setmana s’ha celebrat la 7a edició de LITERAL, festival d’idees i llibres radicals, una edició marcada pel retorn de les parades de llibres, el gran nombre d’activitats, l’ampliació d’espais i les mesures sanitàries. La Literal ha omplert els carrers de la Fabra i Coats i l’ha convertit en la Ciutat dels Llibres Radicals.

L’edició 2021 de Literal ha tornat a ser una edició excepcional. Les editorials i l’organització valoren molt positivament l’èxit assolit al poder realitzar de nou la fira presencial, l’ampliació d’espais en aquesta edició de desescalada i el creixent interès dels lectors en els llibres radicals.

Unes 7.000 persones han passat al llarg del cap de setmana per la 7a edició de la Fira Literal, la fira d’idees i llibres radicals. Les organitzadores valoren molt positivament l’assistència i destaquen el paper cabdal d’aquest esdeveniment en el panorama cultural local i nacional.

Literal ha superat amb nota el repte del retorn al carrer i s’ha consolidat com a un esdeveniment clau del panorama literari, intel·lectual i polític al país i al conjunt de l’Estat espanyol, atraient tant a professionals com a públic en general amb unes xifres d’assistència global de 7.000 persones, sempre respectant l’aforament màxim degut a les mesures Covid19.

Des de fa 7 anys l’equip organitzador de Literal treballa per fer un esdeveniment massiu que divulgui el pensament crític. Aquesta edició ha tingut un format presencial amb un mercat del llibre amb un centenar d’editorials independents provinents dels Països Catalans i de l’Estat espanyol, i han estat acompanyades per una extensa programació de converses, debats, presentacions de llibres, poesia, explicacontes i música.

Els actes d’aquest cap de setmana, a banda de ser físics, també s’han retransmès per streaming a través de Literal TV. El festival ha fet una aposta per la sobirania tecnològica i, juntament amb altres entitats de l’ESS i la justícia global, ha impulsat PlataformESS, una plataforma virtual que, des de l’horitzontalitat i sota els principis de l’economia social i solidària, ha permès resoldre la necessitat de virtualització del festival.

Literal és possible gràcies a la intercooperació de Tigre de Paper Edicions, Bellaterra Edicions, Triangular Edicions, Catarsi Magazín, Llibreria La Carbonera, Ateneu L’Harmonia, Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra i Biblioteca Trinitat Vella – José Barbero. Aquesta 7a edició compta amb la col·laboració de La Setmana del Llibre en Català, PEN Català i la Fundació Maria-Mercè Marçal. I és possible gràcies al suport de Roca i Galès, Col·lectiu Ronda, Arç Cooperativa, COS Salut, KAS i Alterevents. També compta amb el suport institucional de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, les Biblioteques públiques de Catalunya i les Biblioteques de Barcelona.

Discurs inaugural Literal 2023
  • Fira Literal
Bon dia a totes i a tots. I gràcies per acompanyar-nos un any més -i ja en van 9- a Literal, la fira d’idees i llibres radicals.  Us convid…