LITERAL s’adapta a la nova normativa COVID

Convertim la Fira Literal en festival literari i el mercat del llibre passa a ser online

La darrera normativa publicada per la Generalitat de Catalunya fa impossible mantenir la Fira tal com la teníem prevista i ens obliga a adaptar la LITERAL D’HIVERN a l’actual moment. D’una banda, convertim la fira en festival literari, en format híbrid (físic i online), mantenint la programació d’activitats previstes de presentacions, converses i debats. De l’altra, reforcem la nova web de la Fira amb un gran catàleg de llibres radicals, que podran ser adquirits de forma online.

Des de la Fira LITERAL ens reivindiquem com a espai de salut col·lectiva i ens adaptem a la nova normativa per tal que la fira es pugui celebrar físicament als diferents espais del recinte de la Fabra i Coats i l’Ateneu L’Harmonia. Perquè, si en moments com l’actual ens hem adonat que una sanitat i una educació públiques, universals, de qualitat i gratuïtes són imprescindibles per garantir la salut i el futur de tots i totes, la cultura i les idees crítiques també són eines d’articulació comunitària i de cohesió social imprescindibles, que necessiten espais de trobada oberts i al mateix temps segurs per poder realitzar-se.

Durant les últimes setmanes hem estat en contacte amb la delegació del PROCICAT a Barcelona per tal d’explorar fins a l’últim moment les opcions per a fer viable la totalitat de la Fira, sempre amb totes les mesures sanitàries que pertoquen a l’actual situació. Tot i que la normativa permet un cert marge a l’Ajuntament de Barcelona per facilitar que fires com les de Santa Llúcia, la del Mercat de Nadal o la Fira de Consum Responsable sí que es puguin fer, no ha estat així amb la Fira LITERAL.

Així que, adaptant-nos a les actuals condicions i a les mesures sanitàries que el moment exigeix, la Fira LITERAL:


Es manté físicament en format de festival literari. Durant els dies 12 i 13 de desembre la Fàbrica de Creació, l’Espai Bota i l’Ateneu L’Harmonia s’ompliran d’idees i reflexions crítiques, amb presentacions de llibres, debats i converses. Les activitats seran obertes al públic, amb un aforament previst d’almenys el 50% a totes les sales, prèvia reserva gratuïta de seient. Alhora, aquestes activitats també es retransmetran en directe per internet a l’espai de Literal TV al nou web de la Fira.

El mercat del llibre passa a ser en format virtual. A partir del 2 de desembre i fins els dies de Nadal el mercat virtual exposarà més d’un miler de llibres del centenar d’editorials participants a la fira, que podran ser adquirits per les persones que ho desitgin. Els exemplars podran ser recollits a llibreries vinculades a la fira o enviats a les respectives cases.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram

Mapa de la Fira Literal 2020

La Fira Literal apostem per una cultura crítica, alliberadora, participativa i transformadora.
veure mapa

Busques alguna editorial?

T'ajudem a trobar la teva!
veure editorials

Vols posar un anunci al web?

Envia’ns un correu a promo@literalbcn.cat
Contacte
LLIBRES DESTACATS

Fem servir cookies. Si continues navegant pel web, entenem que hi estàs d’acord.