Literal obre les inscripcions a les editorials i les llibreries per a l’edició 2023 de la Fira

La Literal 2023 se celebra el 20 i 21 de maig. L’organització preveu la participació d’un centenar d’editorials al mercat del llibre i una cinquantena d’activitats.

LITERAL, la fira d’idees i llibres radicals, celebrarà la seva 9a edició els dies 20 i 21 de maig de 2023 al recinte de la Fabra i Coats, a Barcelona. La fira, que atrau a milers de persones i un gran número de professionals, ha esdevingut un dels esdeveniments clau en el panorama literari, intel·lectual i polític de la ciutat. 

L’equip organitzador de LITERAL ha obert les inscripcions per a les editorials per poder fer parada al mercat del llibre durant el cap de setmana de la fira i participar al mercat professional. Les inscripcions es tancaran el 31 de gener. La previsió és que un centenar d’editorials participin al mercat del llibre i que la programació inclogui una cinquantena d’activitats

Per altra banda, els dies 18 i 29 de maig, la fira obrirà el seu espai professional, LITERAL PRO, un mercat professional del llibre radical. LITERAL PRO es va organitzar per primera vegada el 2019 per iniciativa de les editorials Tigre de Paper i Bellaterra Edicions, amb la complicitat d’editorials internacionals. El 2023 es celebrarà la 3a edició d’aquest espai professional, la direcció del recau sobre l’equip de LITERAL. Es preveu que, com en les anteriors edicions, LITERAL PRO reuneixi una vuitantena d’editors, la meitat de procedència internacional. 

L’objectiu de la fira és oferir un espai alternatiu a les grans fires europees, proporcionant un entorn agradable on editors i titulars de drets tinguin temps per intercanviar i compartir informació sobre els seus projectes editorials, pactar col·laboracions i cedir o adquirir drets. LITERAL PRO comptarà amb un mercat editorial, un espai de reunions entre editorials, un espai de treball en xarxa i classes magistrals.

Les inscripcions per a la Fira LITERAL i LITERAL PRO estaran obertes fins el proper 31 de gener de 2023 a través de la web de la fira literalbcn.cat i de la web professional literalpro.com.

LITERAL està organitzada per Tigre de Paper, Bellaterra Edicions, Triangular Edicions, Llibreria La Carbonera, Ateneu L’Harmonia, Biblioteques de Barcelona i Münster Studio. 

Discurs inaugural Literal 2023
  • Fira Literal
Bon dia a totes i a tots. I gràcies per acompanyar-nos un any més -i ja en van 9- a Literal, la fira d’idees i llibres radicals.  Us convid…