Cartell Elporcdeldema Horitz
Reprodueix vídeo

Inscripcions a elporcdeldema@gmail.com

Literatura com a eina de canvi ecosocial

10/12/2020 - 19h (Hora Barcelona) CET

El porc del demà / El cerdo del mañana

“El porc del demà’ és un recull de deu relats sobre la indústria càrnia, en concret, sobre la indústria del porc. L’origen del llibre és el certamen literari El Porc del Demà, pel qual vam convidar la ciutadania a escriure sobre la catàstrofe de la indústria porcina. Un concurs per fer aflorar, en clau distòpica, un sistema intensiu de la indústria càrnia que parteix d’una problemàtica global i d’una necessitat de repensar el sistema alimentari. Com seran les granges en un futur? Als judicis, la gent jurarà dir la veritat sobre d’un bull negre? Quants escons obtindria un partit format per garrins?

Les autores dels relats són: Oscar Arenas Larios; Núria Barnolas; Sabina Batlle Baró, Xavier Bayle; Igor Cano; Miquel Casadevall; Maria Donlo Sarasua; Javier García Lapiedra; Javier Martínez Aznar; Gil Pratsobrerroca Ferrer i Maria Sevilla Paris. L’edició en català està coeditada entre cinc entitats, les impulsores del concurs: Grup de Defensa del Ter (GDT), Justícia Alimentària, Càrnies en Lluita, Setembre i Pol·len Edicions.

A l’Argentina, l’editorial Madreselva ha impulsat una edició pròpia, en castellà, que acaba de veure llum. S’anomena ‘El cerdo del mañana’,

La idea de teixir un concurs parteix d’un fet, i d’un lloc, la comarca d’Osona. Allà són pioners en el desastre del porc, però també a Catalunya en general, on ara mateix el 41 % de les masses d’aigua subterrànies estan contaminades per nitrats, i després, per tota la península. El sector porcí és la quarta indústria de l’Estat espanyol, s’hi engreixen i sacrifiquen més de 50 milions de porcs l’any. Tot i que els espanyols consumeixen 4 vegades més de la quantitat de carn que recomana l’Organització Mundial de la Salut, més del 50 %de la carn porcina produïda aquí es dedica a l’exportació.”

ANAR AL VÍDEO

Inscripcions a elporcdeldema@gmail.com

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en whatsapp
Compartició en telegram

Fem servir cookies. Si continues navegant pel web, entenem que hi estàs d’acord.