IMG 9477
Reprodueix vídeo

Spot Fira Literal 2019

Spot Fira Literal 2019

LITERAL és la fira d’idees i llibres radicals de Barcelona on s’ajunten editorials, llibreries, autores i autors, lectores i lectors per compartir, discutir i somniar, sobre el món en què vivim i com transformar-lo. Des de la cultura i el pensament crítics gaudirem de la millor literatura crítica compartint-la amb qui la crea.

La Fira Literal amb l’Any Joan Brossa.

5a edició de la Fira Literal els dies 10, 11 i 12 de maig de 2019

Perquè els llibres i les idees radicals són aquelles que pretenen no només analitzar el món sinó canviar-lo des de l’arrel. És per això que fem la Fira literal, la trobada anual de llibres i idees radicals. La nostra és una aposta clara, però no hi ha fons sense forma i també apostem per tots aquells espais col·lectius que entenen el llibre des de la independència dels grans grups i per una economia social i solidària. Apostem per editorials i llibreries independents, la gent que cuida les edicions i la selecció de catàlegs tot l’any.

Literal pretén intervenir sobre la realitat. Vol incidir sobre les persones que participin de la fira fent que surtin amb més dubtes que certeses, amb més debats oberts que idees prefixades, amb més nosaltres i menys jo, amb més ganes d’arriscar, amb més llibres sota el braç, amb lluites cada vegada més polièdriques, amb més vida. Volem més paraules perquè només allò que s’anomena existeix. Tenim la certesa que tot ha de ser canviat, fins i tot nosaltres a l’entrar i al sortir de la fira.

“Entre les lletres de l’abecedari encara resta molt per descobrir.”
Joan Brossa

Obrir debats, obrir camins, obrir significats, obrir opcions, obrir interpretacions, obrir fronteres, obrir les presons, obrir les finestres, obrir la curiositat, obrir la ment, obrir un llibre, obrir el futur…
En un món que vol tancar-se sota mil claus celebrem l’obra de Joan Brossa. De la revolució com a poesia i de la poesia com a revolució.

La Fira Literal es suma a les celebracions de l’Any Brossa.

Transformar la realitat a partir de l’aparellament d’elements que provenen de contextos diversos, jugar amb la forma de les lletres, qüestionar el món a partir de l’activació de la mirada converteixen Brossa en un prestidigitador de la paraula, en un mag que posa de manifest que res no és el que sembla. A la vegada, el context històric en què va viure fa del poeta un creador combatiu, crític, punyent, que empra el llenguatge poètic per disparar verí i ferir amb la duresa de les paraules.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram

Fem servir cookies. Si continues navegant pel web, entenem que hi estàs d’acord.