IMG 5006
Reprodueix vídeo

Literal Vídeo resum de la fira Literal 2016

Literal Vídeo resum de la fira Literal 2016

El cap de setmana del 13, 14 i 15 de maig de 2016 va tenir lloc la segona edició de la fira Literal a l’Ateneu Harmonia de la Fabra i Coats de Sant Andreu, a Barcelona.

“Literal” és allò que surt tal com raja, allò que no necessita subterfugi. La literatura ha estat un dels camps de batalla més disputats per defensar els interessos dels desposseïts contra el poder. I és que en els darrers temps hem vist una nova onada creativa envaint les nostres llibreries.

Literal 2016 és una defensa de la paraula viva i vol provocar inquietud i debat en un mercat massa acostumat a la cultura oficial. El món editorial és més que un negoci, Literal vol provocar debat i aconseguir lectors crítics.

Els impulsors d’aquesta fira són les editorials Tigre de Paper, Pol·len, Virus, Bellaterra i Icaria editorial juntament amb el grup Contrabandos.

Unes 10.000 persones van passar pels diferents espais i activitats de la fira durant els 3 dies de durada.

Més de 600 persones van seguir en directe el dissabte, a la Fàbrica de Creació de la Fabra i Coats, a la Premi Nobel de Literatura 2015, Svetlana Aleksiévitx i unes 400 a l’autor Nanni Balestrini en la seva conferència de diumenge.

Més de 1.000 persones als concerts de la fira. I un espai de mercat del llibre amb un trànsit constant de gent.

Literal 2016 va combinar l’exhibició dels llibres de les diferents editorials amb conferències i activitats organitzades per les entitats que la promouen.

La segona edició de la fira, va comptar amb la col·laboració de més de 60 editorials i llibreries. Un espai de trobada i mostra del mercat editorial d’esquerres, que pretén anar més enllà d’una fira de llibres polítics. Una fira on els mitjans de comunicació, els llibres i les editorials crítiques són les protagonistes.

www.literalbcn.cat

Vídeo de Nebraska Produccions.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram

Fem servir cookies. Si continues navegant pel web, entenem que hi estàs d’acord.