Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Mare Batec – Els nadons robats pel franquisme

4/12/2020 - 18h

Mare Batec és un llibre de poemes que parla d’una lluita de fills i de mares, d’algunes mares i fills que en plena Dictadura franquista van perdre la llibertat de poder-se estimar, perquè des de 1936 i fins la dècada dels 90, una xarxa molt ben organitzada que es dedicava al tràfic de nadons els va negar la possibilitat de ser qui realment havien de ser.

L’Estat i l’Església, juntament amb gent de la dreta poderosa, van cometre il·legalitats tal i com consta en nombroses dades hospitalàries, judicials i funeràries. Alguns ordes religiosos reprimien les mares i les empresonaven mentre decidien amb impunitat quina era la mare digna de criar el fill i quina no. Fins a finals dels 80 les adopcions es feien de manera privada i amb carta de recomanació del capellà.

Mare Batec és un crit punyent que vol ser reparador, i vol parlar també, de tota mena d’injustícia que atempti contra la llibertat dels éssers humans.

últims vídeos