La Fira Literal 2020 canvia de dates

Davant la propagació del Covid-19 i de l’estat d’alarma que estem vivint, ens veiem obligades a posposar la sisena edició de la Fira Literal, prevista pels dies 23 i 24 de maig de 2020, al proper desembre.

En aquesta situació, ens veiem obligades a posposar la sisena edició de la Fira Literal, prevista pels dies 23 i 24 de maig de 2020.

Hem esperat tant com hem pogut per prendre aquesta decisió, una decisió que prenem per responsabilitat social, per contribuir a la lluita contra la propagació del virus i per una causa de força major totalment imprevisible. Davant el devastador escenari cultural que ens deixa el Coronavirus, sentim la responsabilitat de mantenir una espurna de llum a través del funcionament de la fira. Tot i així, la nostra prioritat és garantir la seguretat i benestar del nostre públic, editorials, llibreries i de totes les persones involucrades a la fira.

Com sabeu, des de fa sis anys l’equip de la fira -composat per editorials, llibreries, biblioteques, professionals de les arts gràfiques i espais de gestió comunitària- treballem per fer un esdeveniment massiu que divulgui el pensament crític. Aquest esdeveniment es desenvolupa íntegrament dins de l’economia social i solidària, amb perspectiva feminista i criteris de proximitat. La Fira Literal és un dels esdeveniments europeus del llibre radical més importants de l’any i amb una voluntat professional.

Després d’estudiar els diversos escenaris possibles, us informem que des de l’equip organitzador de la fira hem decidit traslladar la fira a mitjans de desembre. Esperem que en aquestes dates ja no hi hagin afectacions per rebrots de Coronavirus i que el públic s’acosti a la fira, aprofitant l’apropament a les dates de Nadal.

Avui, també us volem informar que, davant la propagació del Covid-19 que estem vivint, ens veiem obligades a suspendre la fira de drets LITERAL PRO, prevista pels dies 21 i 22 de maig de 2020.

Hem esperat tant com hem pogut per prendre aquesta decisió però l’afectació del coronavirus a l’Estat espanyol és tan gran que no podem prendre cap altre decisió. La nostra prioritat és garantir la seguretat i benestar dels editors participants a aquesta fira de drets.

Us informem que la propera LITERAL PRO tindrà lloc els dies 20 i 21 de maig de 2021 a Barcelona. 

Durant els propers mesos s’aniran concretant totes les col·laboracions i el programa de la fira 2020. Si es produeix algun canvi en aquesta situació n’informarem ràpidament.

Contacte amb la Fira Literal

COVID-19, preguntes i respostes. Agència de Salut Pública

Què fa l’Ajuntament per fer front a la Covid-19. Ajuntament de Barcelona

Consells de salut. Ajuntament de Barcelona

Mesures municipals a Barcelona 

Aquests textos van ser publicats ara fa un any en el llibre “Literalment“. Podeu comprar el llibre per col·laborar amb les següents edicions de la Fira Literal.

La Fira Literal publica de forma totalment lliure les entrevistes i converses de les principals ponències de totes les edicions de la Fira.
Espais col·lectius i professionals de la literatura com les editorials, les llibreries o les biblioteques, entre altres, fan possible que dia rere dia un conjunt de papers es converteixin en armes de pensament, en llibres que llegim i que ens fan qüestionar la realitat i fins i tot a nosaltres mateixes. Perquè els llibres i les idees radicals són aquelles que pretenen no només analitzar el món sinó canviar-lo des de l’arrel.

A nosaltres no ens mouen els llibres com a mercaderies ni com a acumulació d’objectes a les estanteries, per això promovem una cultura del compartir. El llibre és una eina de formació, un recurs individual i col·lectiu, una forma de circulació del saber, i fins i tot, de diversió, el llibre és un bé comú. Per això volem que els nostres llibres siguin béns comuns i volem imaginar el seu futur a partir d’aquesta pertinença comuna.

Ens cal un ecosistema global i participatiu, on la presència d’editorials i llibreries contribueixi a la difusió i la presència d’un pensament divers. Un ecosistema viu i en moviment, sensible a les nostres realitats socials. Un ecosistema on les diferències tinguin un valor. Literal vol crear espais on es pugui manifestar aquesta biodiversitat. És per això que posem en marxa la nostra pròpia llibreria virtual a través de l’espai “Lectures Crítiques” on publiquem de forma totalment lliure les entrevistes i converses de les principals ponències de la Fira Literal.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram

Mapa de la Fira Literal 2020

La Fira Literal apostem per una cultura crítica, alliberadora, participativa i transformadora.
veure mapa

Busques alguna editorial?

T'ajudem a trobar la teva!
veure editorials

Vols posar un anunci al web?

Envia’ns un correu a promo@literalbcn.cat
Contacte
LLIBRES DESTACATS

Fem servir cookies. Si continues navegant pel web, entenem que hi estàs d’acord.