Control social i militarització de l’espai públic

Paul Rocher, autor de Gasear, mutilar, someter (Katakrak) i Sergio Garcia, coautor de Metropolice (Traficantes de Sueños) conversen amb Anaïs Franquesa, advocada penalista i experta en drets humans a Irídia.

En les últimes dècades hem vist com la fase neoliberal del capitalisme es refermava en bona part gràcies a la militarització en l’aplicació de la llei i en la privatització de l’espai públic. Les ciutats contemporànies, pensades pel capital, han estat construïdes per minimitzar la vida en comú. Això porta a una inevitable lluita pel control de l’espai públic: criminalització de la pobresa i la protesta, redades selectives a joves de barris populars… Això ens obre diferents interrogants: Quin lloc ocupa la seguretat en el nostre imaginari? Quines transformacions ha patit el model repressiu en les darreres dècades? Quines alternatives podem oferir des dels espais comunitaris per fer front a aquest model securitari de control?


Data

Dissabte 21 maig 2022
Expired!

Hora

16:30

Espai

Fàbrica de Creació
  • Llibres ·

Dignidad o muerte

“Decolonizar la filosofía. Un lema que cada vez escuchamos más.Sin embargo, ¿qué incluye, qué engloba? Norman Ajari da un ejemplo…
  • Infantil i juvenil ·

Qui soc jo?

Primer conte de la col·lecció de llibres de la Dàmaris Gelabert, una adaptació en forma de conte de la cançó Qui…

Fem servir cookies. Si continues navegant pel web, entenem que hi estàs d’acord.