Enric Casasses a la Fira Literal 2020.

Ja us podem anunciar que el poeta i traductor Enric Casasses i Figueres, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2020, serà al maig a la Fira Literal 2020. També destaca en altres gèneres com l’assaig, l’assaig poètic, el periodisme, el drama i la narrativa. A la sisena edició de la Fira Literal participarà a l’escenari de l’Espai Calma.

Fotografia de Llibert Teixidó

Nascut a Barcelona el 1951, Enric Casasses és un dels poetes amb més intensitat artística i literària del país. Narrador, dramaturg, traductor i rapsode, ha esdevingut referent d’una nova manera de fer poesia a Catalunya, amb un repertori profund i extens que suma versos, narrativa i dramatúrgia, i que beu d’una àmplia gamma de corrents artístics.

Des de la poesia trobadoresca fins al surrealisme més psicodèlic, Casasses s’ha fet seu l’accent de l’oralitat i ha aconseguit un estil propi i inclassificable amb reminiscències del moviment dadà, el Barroc, el Renaixement i la cultura més underground, sabent-se reflectit, també, en els grans autors de la literatura catalana com Jacint Verdaguer o Víctor Català.

Al llarg de la seva trajectòria, Casasses ha exercit com a traductor d’autors com Conan Doyle, Nerval Blake i Max Jacob. També ha publicat una desena de discs recitats i ha col·laborat en innombrables accions, recitals i projectes culturals.

Casasses va publicar els seus dos primers llibres de poesia, La bragueta encallada (1972) i La cosa aquella (1982), en edicions alternatives, i avui dia ja se’n compten més de 25 en diferents editorials, entre els quals T’hi sé (Edicions 1984, 2013), A la panxa del poema en prosa que no hi neva ni hi plou (Tria, 2013) i El nus la flor (Edicions Poncianes, 2017). En el camp de la dramatúrgia, el 2003 va publicar la peça de teatre Do’m (RE&MA).

Va ser premiat amb el Premi de la Crítica el 1993 per No hi érem (Empúries, 1993), amb el Premi Carles Riba de 1996 per Calç (Edicions Proa, 1996) i amb el Premi Joan Alcover de 1998 per Plaça Raspall (Edicions 62, 1998). En la seva faceta de traductor, va obtenir l’any 2011 el Premi Crítica Serra d’Or. Cal destacar que l’any 2012 va ser guardonat amb el Premi Nacional de Literatura que atorga el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) com a reconeixement de la seva trajectòria literària i artística, i que el 2019 va rebre el Premi de la Crítica Catalana de poesia i el Premi Lletra d’Or al millor llibre publicat en llengua catalana per El nus la flor.

LITERAL, fira d’idees i llibres radicals celebrarà la seva sisena edició els dies 22, 23 i 24 de maig de 2020 a la Fabra i Coats i l’Ateneu l’Harmonia, a Barcelona. Volem que LITERAL continuï sent un espai de trobada entre persones, llibres i idees.

El Premi d’Honor de les Lletres Catalanes és un reconeixement a la trajectòria intel·lectual atorgat per Òmnium Cultural des de l’any 1969. Segons les bases, “el premi és atorgat a una persona que per la seva obra literària o científica en llengua catalana, i per la importància i exemplaritat de la seva tasca intel·lectual, hagi contribuït de manera notable i continuada a la vida cultural dels Països Catalans”.

El 8 de juny de 2020, Enric Casasses rebrà el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes.

Més informació sobre Enric Casasses a la Viquipèdia.
Més informació sobre Enric Casasses i la seva obra al web oficial del Premi d’Honor de les Lletres Catalanes.

Més informació sobre el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes al web oficial.

  • Premi de la Crítica Serra d’Or (1991): La cosa aquella seguit de Sense trofeu i Text llest.
  • Premi de la crítica de l’associació de crítics espanyols (1993): No hi érem.
  • Premi Carles Riba (1995): Calç.
  • Premi Ausiàs March (1997): D’equivocar-se així.
  • Primer Premi Contenidor (1997): Uh.
  • Premi Ciutat de Palma Joan Alcover (1997): Plaça Raspall.
  • Premi de la Crítica Serra d’Or de traducció (2011): El gobelet de daus, de Max Jacob.
  • Premi Nacional de Cultura de Literatura (2012): Per la seva trajectòria.
  • Premi de la Crítica Catalana de poesia (2019): El nus la flor.
  • 52è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes (2020).
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram

Mapa de la Fira Literal 2020

La Fira Literal apostem per una cultura crítica, alliberadora, participativa i transformadora.
veure mapa

Busques alguna editorial?

T'ajudem a trobar la teva!
veure editorials

Vols posar un anunci al web?

Envia’ns un correu a promo@literalbcn.cat
Contacte
LLIBRES DESTACATS

Dos letras

Dos Letras es un epistolario fascinante de Alejandra Pizarnik con Antonio Beneyto. Las cartas de esta colección nos permiten conocer…

Fem servir cookies. Si continues navegant pel web, entenem que hi estàs d’acord.