Pepitas de Calabaza

Calabaza, s'acaba un nou dia i, com totes les tardes, vull acomiadar-me de tu. Vull acomiadar-me i donar-te les gràcies per seguir aquí amb nosaltres. Tu que podies estar a la taula dels rics i dels poderosos, has triat l'humil bancal d'un pobre vell per donar exemple a el món.

Aquestes paraules de «Es fa de dia, que no és poc» inauguraven, fa més de vuit mil dies, una petita aventura editorial -que s'ha convertit en una gran aventura vital- anomenada Llavors de carbassa Edicions. I, amb unes quantes cabells blancs més al cap, més de dos-cents títols a l'esquena i la carabassa plena de llavors, continuem fidels a les mateixes idees que ens van empènyer a posar-nos en marxa: obrir les portes i finestres d'una casa que, a nostre parer, portava massa temps sense ventilar: la crítica social, radical i sincera.

En aquest temps ens hem pres un especial interès en la crítica de la política -en tant que llenguatge de l'Economia i l'Estat- i hem abraçat l'humor com assegurança de vida. I, a grans trets, hem incidit en dues línies de treball: l'assaig (on conviuen tant els documents de la guerra social com aquests documents del conflicte individual que són els diaris) i la narrativa (on hem prestat especial atenció a les vides d'individus sempre únics i irrepetibles, però amb freqüència sempre a desmano). Hi ha altres línies, evidentment, però són més difuses, més subtils, i ha de ser el lector qui les hagi de reconèixer.

Sempre hem buscat fer del llibre un objecte, a més de il·luminador, còmode i bell. I per això hem cuidat tant els textos com els aspectes gràfics de l'edició. De vegades els nostres llibres apareixen il·lustrats.

Adreça:
Apartado de correos 40, Logroño, - 26080
Email:
pepitas@pepitas.net
Telèfon:
Pàgina web:
Superdestacat
2
2
3
5

Sito Presidente

Un retrato íntimo y esclarecedor de Sito Miñanco, uno de los mayores capos del contrabando de tabaco y el tráfico…

Palabras mayores

Durante un año Emilio Gancedo se echó a la carretera y pacientemente hizo un recorrido por la diversidad y heterogeneidad…

Ni Fuh ni Fah

Estas crónicas más desconocidas de Camba son la constatación de que el mundo que habitamos; y la esencia del ser…

Loca

Una historia de seducción y abandono, de deseo y humillación entre una joven y su amante. Una profunda reflexión sobre…

Linea nigra

¿Por qué si existen tantos y tantos libros que hablan de la muerte, hay tan pocos que escriban sobre el…

Las nanas

En 1928, Federico García Lorca escribió e impartió la conferencia sobre las «Canciones de cuna españolas» que ahora presentamos. Toda…

Fem servir cookies. Si continues navegant pel web, entenem que hi estàs d’acord.