Lo Diable Gros

Fa vuit anys, naixia, a cavall de Tarragona i Colòmbia, una associació cultural que tenia com a una de les seves intencions fer llibres llibertaris en català, «una editorial petitíssima» tal com deia Julià Guillamon en un article a La Vanguardia que vam batejar amb el nom de Lo Diable Gros. Avui, Lo Diable és del Camp i del Priorat però abasta molt més enllà del que pretenia.

La primera col·lecció de l’editorial, El Martell, volia i vol recollir el pensament fragmentari desenvolupat en els moviments socials contemporanis amb reculls d’articles. Els dos primers volums que publicàrem recollien els del Roger Palà i David Fernández. La memòria històrica era també part dels terrenys que els membres de la cosa tocàvem i ràpidament vam acollir una col·lecció de memòria que, fins ara, ha tret biografies de Félix Carrasquer o Farga Pellicer, alhora que inclou la revista La Corbella, una publicació de memòria llibertària bàsicament del Camp amb una redacció autònoma.

Les ganes de lletra ens va portar a crear la col·lecció La Sageta, on hem publicat llibres de Magí Sunyer i inèdits de Salvat-Papasseit i Maria Aurèlia Capmany. Tot això, acompanyat per la col·lecció de pensament La Tramontana, on tenim llibres de Zerzan i Salvador Seguí, o La Miloquera, amb llibres il·lustrats de, amb i per prioratins. Al seu costat, llibres d’homenatge a l’Ovidi, reculls de cites militants amb L’Espurna, d’il·lustradors com Idren o guies turístiques alternatives de Tarragona. O col·laboracions amb altres editorials valencianes i balears que han permès publicar els tres volums del Llibre Negre.

Ara, estem preparant una nova col·lecció de clàssics de les esquerres marxistes i republicanes catalanes que es dirà Fil Roig i el cap ens bull més del que ens permet la realitat del paper imprès. Com veieu, «una editorial petitíssima» amb mirada gran."

Adreça:
Plaça de la Font, 29, Tarragona, Catalunya - 43003
Email:
lodiablegrosedicions@gmail.com
Telèfon:
Superdestacat
2
2
3
5

L’incendi perdurable

Ara farà quaranta anys, la desapareguda editorial Fontamara publicava un compendi d’articles del revolucionari vendrellenc Andreu Nin Pérez sobre la…

Llibre negre (III)

El tercer volum del Llibre Negre és una àmplia antologia de textos llibertaris d’alliberament nacional i voltants escrits entre els…

Cases de paper

Cases de paper, subtitulat Eines psicològiques per a l’autogestió de les emocions, és un llibre que neix des de les…

Fem servir cookies. Si continues navegant pel web, entenem que hi estàs d’acord.