fira literal 2020

Un Llibre, un refugi

Tanca la 6a edició de la Fira Literal.Una edició 2020 molt especial. Una edició d’hivern (que no s’ha celebrat al maig sinó al desembre) i que, ho ha fet en un format híbrid (físic i online) degut a les actuals mesures sanitàries.

Aquest cap de setmana s’ha celebrat la 6a edició de la Literal, la Fira d’idees i llibres radicals, al recinte de la Fabra i Coats, al barri de Sant Andreu, de Barcelona. A causa de les mesures per frenar el coronavirus, aquest any la Literal s’ha reformulat. D’una banda, en un festival literari, amb una cinquantena d’actes que han omplert els dies 12 i 13 de desembre la Fabra i Coats. I, d’altra banda, el mercat habitual del llibre radical que s’ha transformat en un mercat en format virtual. Una plataforma on es poden comprar un miler de títols, del centenar d’editorials participants, fins el dia 15 de desembre.

Malgrat les dificultats i la incertesa, la Fira Literal 2020 s’ha realitzat amb un gran èxit de participació. En el context complex que vivim, la Fira Literal considera que cal defensar els espais comunitaris que tenen la cultura al seu centre. Avui, més que mai, la cultura i els llibres són refugis des d’on construir un món millor; són font de salut col·lectiva i un bé essencial.

Des de la Fira LITERAL ens hem adaptat a la nova normativa per tal que la fira es celebrés físicament als diferents espais del recinte de la Fabra i Coats i l’Ateneu L’Harmonia. Perquè, si en moments com l’actual ens hem adonat que una sanitat i una educació públiques, universals, de qualitat i gratuïtes són imprescindibles per garantir la salut i el futur de tots i totes, la cultura i les idees crítiques també són eines d’articulació comunitària i de cohesió social imprescindibles, que necessiten espais de trobada oberts i al mateix temps segurs per poder realitzar-se.

Vídeo resum de la Fira 2020​

Reprodueix vídeo

Galeria d'imatges

Literal 2020
  • Novel·la gràfica ·

Cairo blues

El eje vertebrador de este reportaje gráfico son las movilizaciones populares de El Cairo.
  • Infantil i juvenil ·

Tinc un volcà

Conte escrit per Míriam Tirado i il·lustrat per Joan Turu sobre la respiració conscient al servei del treball amb les…